Academica

Proiect dedicat cadrelor didactice din învăţământul universitar


Academica

"Un mediu social educat înseamnă o mai bună transmitere a politicii monetare... câştigătorul va fi economia românească, pentru că se vor fluidiza canale care par acum a fi obturate, dar care de fapt, n-au fost create."
Mugur Isărescu

Lansat în anul 2011 sub forma unei Şcoli de vară sub egida proiectului "BNR – Zilele porţilor deschise pentru studenţii economişti", "Academica BNR" a devenit un proiect distinct începând cu anul 2012, graţie ecourilor pozitive din partea mediului academic.

Proiectul se adresează mediului academic, în calitate de formator al unei noi generaţii de specialişti în economie, dar şi al viitorilor lideri ai României.

Academica BNR urmăreşte consolidarea dialogului dintre banca centrală, mediul economic instituţional şi comunitatea academică printr-o comunicare directă şi transparentă, având ca principal obiectiv o mai bună înţelegere din partea publicului a fenomenelor şi proceselor economico-financiare.

Parteneriatul dintre BNR, Consiliul Național al Rectorilor şi marile universităţi din România beneficiază de valoroasa implicare a Academiei Române, dar şi a altor instituţii importante din domeniul financiar-bancar românesc. Atragerea acestor parteneri într-un efort comun de creştere a nivelului de cultură financiară în România este menită, în opinia băncii centrale, să asigure formarea într-un ritm mai rapid şi în mod sustenabil, a competenţelor autentice de care are nevoie economia românească.

Proiectul Academica BNR dezvoltă activităţi de tipul sesiunilor de lucru de tip interactiv, organizate de două ori pe an, cât şi sesiuni virtuale de discuţii, facilitate de un forum online dedicat acestora.