Copyright și aspecte juridice


Website-ul oficial www.bnr.ro este principalul mijloc prin care BNR informează publicul privind activitățile și deciziile BNR, contribuind la creșterea transparenței, la consolidarea prestigiului instituției, precum și la educarea publicului interesat de domenii circumscrise sferei de competență a băncii centrale.

Informațiile oferite de BNR prin intermediul website-ului și prin conturile sale pe platformele social-media sunt protejate împotriva atacurilor informatice. Totuși, recomandăm precauție în utilizarea informațiilor publicate în internet, deoarece acestea pot fi vulnerabile în fața unor atacuri informatice.

BNR nu îşi asumă răspunderea pentru eventualele prejudicii suferite de o persoană ca urmare a unor decizii bazate pe informaţii publicate sau vehiculate prin internet.

BNR îşi rezervă dreptul de a opera modificări în website în orice moment şi fără preaviz.

BNR este prezentă pe rețelele de socializare prin intermediul conturilor oficiale de Instagram, Youtube, LinkedIn și Twitter. Conținutul publicat pe aceste platforme de comunicare online (texte, fotografii, videoclipuri etc.) poate fi redistribuit doar cu precizarea sursei.

BNR nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile publicate pe conturi de social media care nu aparțin instituției și nici pentru eventualele probleme tehnice pe care le pot întâmpina platformele de Instagram, Youtube, LinkedIn și Twitter.

Un alt instrument de comunicare online utilizat de către BNR este blogul OpiniiBNR, o platformă – forum prin intermediul căreia specialiștii din cadrul instituției dezbat cele mai importante evoluții din domeniul macroeconomic și financiar local și internațional. Opiniile exprimate sunt strict personale, nu reflectă poziția oficială a BNR și nu implică sau angajează în niciun fel această instituție.

De asemenea, BNR administrează și aplicația pentru dispozitive mobile LeulRomânesc, care este destinată prezentării însemnelor monetare româneşti și elementelor de siguranță ale bancnotelor. Aplicația este disponibilă în română și engleză și se poate descărca gratuit de pe AppStore sau Google Play.


Copyright

Drepturile de autor asupra conţinutului propriu publicat pe website sau pe conturile social-media aparţin în totalitate Băncii Naţionale a României.

Monograma, logoul și elementul grafic distinctiv prezentate pe website-ul BNR sunt mărci înregistrate și nu pot fi utilizate decât cu acordul scris al instituției.

BNR permite accesul liber la informaţiile publicate și utilizarea acestora în scop personal.

Redistribuirea sub orice formă şi prin orice mijloace a conţinutului informațional este permisă numai cu indicarea sursei. În cazul alterării informației preluate din website, acest lucru trebuie menţionat explicit. În cazul în care scopul preluării informațiilor îl constituie furnizarea unor servicii contra cost sau integrarea în documente destinate comercializării, clienţii finali vor fi înștiințați că informațiile sunt preluate din website-ul BNR, unde sunt accesibile în mod gratuit.

În cazul preluării automate, dinamice, de informații din site-ul BNR, se vor respecta de asemenea recomandările specificate în pagina dedicată dezvoltatorilor de software.

Informațiile care sunt preluate din alte surse, precum și cele accesibile prin linkuri externe, se supun regimului de copyright al sursei respective.

Inserarea de link-uri către website-ul BNR în alte site-uri este permisă cu condiţia respectării contextului originar, respectiv prin deschiderea link-ului într-o fereastră nouă.