Dimitrie (Tilica) Burillianu era licentiat în drept si avea titlul de diplomat al Înaltei Scoli de Stiinte Politice din Paris. Initial de orientare liberala, dupa 1918 a devenit membru în Partidul Poporului. Acest partid a sustinut desemnarea sa în calitatea de guvernator al B.N.R., functie detinuta în perioada 01.01.1927-09.03.1931.
Activitatea sa la conducerea institutului de emisiune a fost marcata de eforturile îndreptate catre realizarea stabilizarii monetare, proces încheiat prin legea monetara din 7 februarie 1929. Aceasta confirma Bancii Nationale a României privilegiul de emisiune si restabilea convertibilitatea bancnotelor sale. Stabilizarea s-a realizat cu pretul unui masiv împrumut extern, dar si cu prezenta unui consilier tehnic strain la B.N.R.
Printre realizarile perioadei se numara:
- Înfiintarea Serviciului Studii si editarea unui buletin lunar de informare si documentare în limbile româna si franceza
- Participarea B.N.R. la capitalul Bancii Reglementelor Internationale
Declansarea crizei economice în 1929 a impus guvernului national-taranesc negocierea unui nou împrumut extern. Guvernatorul Burillianu a încercat sa impuna anumite conditii printre care si renuntarea la colaborarea Bancii cu un consilier tehnic strain. Acuzat fiind ca ameninta prin atitudinea sa obtinerea împrumutului, Dimitrie Burillianu a fost demis, în locul sau fiind numit subsecretarul de stat Constantin Angelescu. Fostul guvernator a atacat în justitie decizia guvernului, obtinînd repunerea sa în functie la 8 iulie 1931. Sentinta nu a fost însa aplicata, Tilica Burillianu preferând sa-si continue activitatea politica alaturi de gruparea condusa de Octavian Goga.