BNR a continuat în anul 2016 activitățile de sprijinire a educației financiare, în baza Protocolului de colaborare cu Ministerul Educației Naționale.
Activitățile derulate în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci” s-au adresat unui număr de peste 37.000 de elevi şi cadre didactice, din unităţi de învăţământ din întreaga ţară. Similar anilor anteriori, participanții au beneficiat de materiale educaționale şi de informare referitoare la activitățile specifice băncii centrale, precum și la noțiuni fundamentale din domeniul financiar-bancar.
Activitățile s-au desfășurat la sediile BNR sau ale unităților de învățământ și au constat în expuneri și proiecții video referitoare la activitatea, funcțiile și istoria băncii centrale, istoria banilor și a monedei naționale, explicarea unor noțiuni de bază economico-financiare (credit, depozit, inflație), precum și în vizionarea unor filme educaționale, cu accent pe monedele și bancnotele aflate în circulație și elementele de siguranță ale acestora.
Activitățile educaționale s-au derulat pe tot parcursul anului, cu intensificarea acestora în „Săptămâna globală a banilor” (în parteneriat cu organizația Child and Youth Finance International) și „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”. Cele două programe au atras peste 20.500 de participanți din ciclul primar, gimnazial și liceal, un număr dublu față de anul anterior, o mare parte dintre aceștia provenind din mediul rural. Activităţile, organizate în principal de sucursalele şi agenţiile BNR, au avut loc în teritoriu și au constat în expuneri și proiecții video referitoare la activitatea, funcțiile și istoria băncii centrale, istoria banilor și a monedei naționale, explicarea unor noțiuni de bază economico-financiare (credit, depozit, inflație), precum și în vizionarea unor filme educaționale, cu accent pe monedele și bancnotele aflate în circulație și elementele de siguranță ale acestora.
În premieră, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Asociaţiei Analiştilor Financiari Certificaţi din România (CFA Society Romania) și ai BNR au susţinut prezentări pe teme financiar-bancare de actualitate, în unități de învățământ din zonele limitrofe Capitalei. În același timp, au continuat vizitele la sediul central, sucursalele și agențiile teritoriale ale BNR, inclusiv la centrele de procesare a banilor și la colecțiile permanente ale Muzeului BNR. Toți participanții și au exprimat interesul pentru continuarea acestor inițiative.
↑ sus