Comunicat de presă


Seminarul regional anual pe probleme de stabilitate financiară şi reuniunea anuală a viceguvernatorilor coordonatori ai domeniului stabilitate financiară

25.09.2009

În perioada 24-25 septembrie a avut loc la Sinaia a patra ediţie a seminarului regional pe probleme de stabilitate financiară organizat de Banca Naţională a României în colaborare cu Fondul Monetar Internaţional.

Obiectivul seminarului "Provocări ale crizei financiare globale pentru economiile europene emergente" a fost de a oferi participanţilor un cadru de discuţii referitoare la cele mai recente tendinţe şi evoluţii în domeniul stabilităţii financiare, precum şi de a permite un schimb de experienţă privind activitatea practică în acest domeniu în ţările participante. Ca şi în anii precedenţi, alături de experţi din cadrul FMI şi BNR au participat reprezentanţi ai unor bănci centrale europene, precum şi specialişti din instituţii româneşti implicate în acest domeniu (CNVM, CSSPP, FGDB, CSA).

În acelaşi timp şi în contextul actualei crize economice, s-a desfăşurat cea de a doua reuniune a viceguvernatorilor – sau reprezentanţilor acestora – ce coordonează domeniul stabilităţii financiare din statele central şi est-europene ale Uniunii Europene, participanţii din acest an fiind din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania şi România. Reuniunea a examinat situaţia stabilităţii financiare din ţările respective.