Standardul de raportare SDDS Plus

(Statistical Data Dissemination Standard Plus)


Apasă pe butonul Verde din bara de deasupra acestui text,
apoi suprascrie fișierul vechi cu cel nou (păstrând numele standard stabilit iniţial).

   
Apasă pe butonul Verde din bara de deasupra acestui text,
apoi suprascrie fișierul vechi cu cel nou (păstrând același nume).

SDDS Plus este un standard de raportare statistică al Fondului Monetar Internațional cu scopul de a asigura o perspectivă îmbunătățită din punct de vedere informațional pentru analiza stabilității financiare și prevenirea crizelor economice.

Evoluat pe baza Standardului de diseminare al datelor statistice (SDDS), noul standard se referă la 31 de categorii de indicatori, grupați în 5 sectoare: Real, Fiscal, Financiar, Extern şi Populaţie.

Ce aduce nou standardul SDDS Plus față de SDDS?

  • 9 categorii de informaţii statistice noi (SDDS includea 22 de categorii);
  • categoriile SDDS anterioare au fost îmbogățite cu noi indicatori;
  • SDDS Plus prevede publicarea seriilor de date și în format xml, accesibil pentru preluarea de către aplicații informatice;
  • pagina naţională a fost modificată ca structură şi funcţionalităţi.

România a aderat la SDDS Plus începând cu data de 1 noiembrie 2019.

SDDS Plus constituie o îmbunătățire a Standardului special de diseminare a datelor (SDDS), la care România a subscris încă din mai 2005, inițiativă lansată de FMI cu scopul încurajării transparenței în procesul de diseminare a datelor economico-financiare și facilitării accesului țărilor membre pe piețele internaționale de capital, prin furnizarea unor statistici oficiale omogene şi de calitate.

Detalii complete privind standardul SDDS Plus, precum şi linkurile de acces la paginile naţionale ale tuturor statelor aderente, sunt publicate pe pagina: Dissemination Standards Bulletin Board (DSBB).

Structuri de date statistice predefinite prin standardul FMI: